fredag 2. oktober 2009

Helgen som var og helgen som kommer...

Siden Mats slo til med seier i KM-natt har det skjedd endel, omtrent som vanlig. Håkon og Ivar har fått utfolde seg i favorittkonkurransene Stoltzekleiven Opp og Fjellgeita, mens Mats leverte et løp litt under middels på KM-Mellom.


Stoltzekleiven Opp
På Stoltzekleiven hadde Håkon endel å følge opp, etter fjorårets supertid, og under svært tunge forhold løp han inn til tiden 9.19, 9 sekunder dårligere enn fjoråret. Mens han i fjor ble nummer 9, ble han i år nummer 6 totalt. Avstanden opp til vinner Joel Dyrhovden var på 34 sekunder, mens det var 30 sekunder opp til storebror Morten, som var eneste Jarvis som fikk hederlig omtale på OPN.

Bilde: www.stoltzen.no

Her ser vi Håkon i fint driv oppover, med det grå og triste Bergens-været i bakgrunnen. Som vi ser er det Inov-8 som var Håkons skovalg, og det var nok lurt for å få skikkelig grep på det sleipe føret.

Resultater Stoltzekleiven Opp.
Statistikk Stoltzen - Håkon.


Fjellgeita
Ivar løp forrige søndag Fjellgeita, og leverte et solid løp. De 10,8 kilometerne ble tilbakelagt på 76 minutter, og det holdt til nok en suveren seier. Dermed står Ivar med fire strake, men det er fortsatt mangelvare på storløpere fra alle landets kanter. Ivar selv var brukbart fornøyd med løpet, da han ikke hadde mer tidstap enn 2-2 1/2 minutt. Noe som i aller høyeste grad er akseptabelt på en langdistanse.

Ivar vant Fjellgeita for fjerde gang, på like mange forsøk.

På arrangøren Emblem ILs hjemmeside kan vi lese følgende i saken om årets løp:
"Ivar Lundanes tok sin 4de strake seier med en tid vi tror nesten ingen i landet hadde slått. 7:19 pr kilometer med overvann i myrene og flomstore bekker sier sitt når det samtidig var omlag 350 høydemeter å forsere."

Resultater Fjellgeita.
RouteGadget (med Ivars veivalg)

En liten video fra Fjellgeita kan lastes ned her.


NM Terrengløp
Denne helgen skal Jo sørover, til Ullensaker for å løpe NM Terrengløp. Han stiller som en sterk outsider i juniorklassen, en klasse der flere o-løpere stiller. Kjente navn som Martin Vister, Simen Haugerud, Jan Andreas Edstrøm, Rasmus Korvald Skaare og Vegard Ølstad finner vi på startlisten. Normalt bør Jo kunne slå alle disse rimelig greit, men hvordan han ligger an i forhold til spesialistene er usikkert. 

Siden Sondre Norstad Moen, en naturlig storfavoritt, stiller i seniorklassen kan det bli åpent. Favoritt i klassen er nok dermed Henrik Ingebrigtsen, fra Sandnes, som tidligere i høst vant 3000 meter under UM rimelig enkelt. 

Løypen som skal løpes er på cirka 6 kilometer, og tydeligvis uten særlig kupering. 

Terreng-NMs hjemmeside.

Jo avslutter forøvrig helgen med Tunevannet Rundt i Sarpsborg på søndag. Da skal det løpes 15 kilometer fellesstart, en øvelse som passer Jo svært godt, og er en fin generalprøve før Blodslitet.

Tunevannet Rundt.

Ingen kommentarer: