søndag 19. oktober 2008

Hvem er egentlig Johan Runesson?

Jo slo til igjen i helgen, og var overlegen i spurten i tetklyngen på Blodslitet på lørdag! Flerfoldige ganger juniorverdensmester Johan Runesson, storebror Ulf og resten av feltet ble statister når Jo satte på turboen og sikret seg sin tredje seier i Blodslitet på rad. Om vi ser på vinnerne i H17-20 de siste årene finner vi mange sterke navn, noe som lover godt for fremtiden. I 2001 vant Marius Bjugan, og siden har løpere som Jörgen Wickholm, Martin Johansson, Magne Dæhlie og Olav Lundanes vunnet H17-20, og de har jo sånn sett blitt habile løpere i dag...

Jo åpnet kontrollert, men kom seg raskt opp i teten, og når han først kom frem var det fullt kjør og full kontroll hele veien. Ved første runding var han nummer 3, i rygg på Runesson. Ved andre runding lå Jo fortsatt i rygg på Runesson, som sikret seg spurtprisen. På den lange fellesrunden tok Jo seg en velfortjent hvil fra kartlesingen, og noen kilometer med kun fokus på løpingen gjorde godt. Når det dro seg til slapp både Aronsson og Runesson, og Jo kviknet til skikkelig på slutten ognår han dro til i spurten hadde hverken Emil Anderzon fra Ärla eller storebror Ulf mulighet å følge!

Jo knuste alt og alle!

For resten av oss juniorgutta ble det en tøff tur. Jegåpnet friskt, og lå lenge veldig godt med. På første fellespost lå jegpå 8.plass, 14 sekunder bak tet, 1 sek foran Jo og Ulf. Inn mot runding ble det en liten sleiv, og jeg passerte like utenfor topp ti, under 15 sekunder bak tet. På andreposten på andresløyfen unngikk jeg bom, og kom dermed helt først i klynga på posten etter. Inn til samlingsposten for andre gang lå jeg på niendeplass, og hadde god kontakt med Jo og resten av teten over jordet. Det var litt av ett syn å se Jo frese over jordet og alle i gruppa så at Jo ville bli uhyre vanskelig å slå. Like før runding sa det for egen del stopp. Jeg var tom, men passerte likevel rett utenfor topp ti, drøye minuttet bak. De siste 10 kilometrene var utrolig tunge, uten noe saft igjen i beina. Det sier seg selv at det var en kjempesprekk når man taper 22 minutter uten bom på 10 kilometer, og en meget skuffende 31.plass var dermed ett faktum.

Jeg vil også benytte andledningen til å beklage overfor alle de(faktisk over 20 stykker) som hadde tatt ut meg på deres lag til tippekonkurransen at jeg ikke greide å skaffe dere poeng!

Mats hadde ikke de helt store forventingene til løpet, men fullførte i fin stil. Han kom litt på defansiven fra start og ble liggende bak i feltet hele veien. Det ble tungt, og løpet var langt fra perfekt teknisk. Utifra forutsetningene ble det ett jevnt løp, hvor det gikk veldig tungt mot slutten, og en totalsprekk på siste felles sløyfe og en 43. plass, drøye seks og et halvt minutt etter Ivar.

H17-20 kartene:

Jo's førstesløyfe

Jo's andresløyfe

Den avsluttende fellesrunden i H17-20

I H15-16 var Håkon våres mann og han gjorde jobben bra. Etter å ha vært aktiv i feltet, og gjort mye av jobben i front, manglet han dessverre det siste lille for å kunne kjempe om seieren. Når Simen Olafsen dro til den tredjesiste posten hadde ikke Håkon mere å gi og ble også passert av Mathias Stensland Lillevold og Eskil Kinneberg, og det endte med en absolutt godkjent fjerdeplass.

H15-16 løypen

Dette var det aller siste løpet hvor vi alle deltar, men vi vil likevel holde det gående med bloggen utover vinteren. Mats skal løpe Smålandskavlen neste helg og ett og annet mindre løp skal vi slenge oss med på. Vi kommer tilbake på nasjonalt nivåi 2009, sterkere og bedre enn noen gang!

-Ivar-

Ingen kommentarer: