torsdag 11. oktober 2007

Treningssamling Trysil del 1

Samlingen begynte fredag kveld med nattøkt rundt klokka halv elleve. Løypa var ikke spesielt lang og rimelig snilt lagt nær hovedveien. Likevel vart det mørkt kan man si...
Håkon viste seg som en strålende nattløper, og løp nesten feilfritt gjennom. Jo løp mye sammen med Synne og Ingjerd og kom seg greit gjennom. Verre gikk det med Ivar, som løp sin andre nattøkt, den første siden han var tolv. Sammen med Endre og Anne Tine surret han rundt i en halvtime i området rundt den første posten, uten å se posten eller kollen den skulle ligge på. Resten gikk derimot bedre, og med endel nattrening gjennom vinteren blir nok Ivar klar til NM-natt neste år.

Lørdag var en strålende dag med flott vær. Sol og noen plussgrader motiverte hele gjengen. Først ble vi gutta, Endre, Jo, Ivar og Håkon kjørt litt opp i fjellsiden av Endres mor Ragnhild. Vi løp derifra 45 minutter til startstedet for den o-tekniske runden. Sløyfa var i underkant av 3 kilometer, og meget relevant med tanke på neste års O-Ringen. I det åpne fjellområdet er kompasset viktig, noe vi alle fikk merke ved å gå på større eller mindre bommer som følge av dårlig kompasskurs. Vi fikk alle merke at de grønne områdene er fæle på høyfjellet. De områdene med krattlignende vekster satte virkelig en hindring for farten! Etter o-teknikken skulle vi løpe hjem, og siden vi ikke leker seriøse, løp vi laaaangt!
Først løp vi til toppen av Trysilfjellet, hele 1132 moh. Opp mot toppen dro Ivar og Håkon i fra resten, og viste at det er vestlendingene som kan å bestige fjell!!! På toppen ble det oppsamling, før vi samlet løp videre til en til to topp en kilometer lenger mot øst. Her ble gjengen delt. Ingjerd, Synne og Håkon(gnagsår, han er unnskyldt!) satte kursen sørover, rett hjem. Resten bestemte seg for å runde rundt Trysilfjellet. Det skal legges merke til at Anne Tine ble med oss sekstenårsgutta rundt, noe som er meget imponerende!!! Nedover gikk det lett, selv om vi kjente det i beina at vi hadde løpt lenge. Vel nede stoppet vi klokka på 3:40, en imponerende tur, inkludert bestigning av "Trysils tak".
Til kvelds tryllet Håkon og Endre frem fire deilige pizzaer(riktignok med god hjelp av Ragnhild!) og alle fikk fylt opp igjen matlagerene etter den fine treningsturen. Noen av oss klarte tilogmed å legge seg i omtrent riktig tid, noe andre IKKE klarte.

-første del, mer kommer...

Posted by Ivar

Ingen kommentarer: