onsdag 24. oktober 2007

Blodslitet 2007

Lørdag gikk årets siste storløp av stabelen. Alle fire Legstrongs-gutta stilte, med litt ulike målsetninger. Ut fra start var det liten tvil om hvem som kom til å ta teten. Jo løp rett opp i tet og hadde faktisk en liten luke allerede på startpost. Midtveis på vei til første post lå Jo i tet, med Ivar like bak. Dessverre trekke de to ut på en større bom, og nesten hele feltet kom bak. Først i posten var derimot Brynjar L. Bakken! Til andre posten setter jo opp turboen igjen og det er få som følger. Dessverre blir det en ny bom her, og det samler seg ei større klynge hvor flere Legstrongsgutter er med. På vei mot sommerfuglen løper Jo virkelig hardt på og Ivar er blant de få som følger.

I første vingen blir svenske richard Ohlsson hentet og de to Legstronsgutta tråkker ordntlig til. De to Legstrongsgutta drar i fra i stor fart og med god kontroll. Fra siste sommerfuglpost og på vei til sentrum for siste gang har vi en ledelse på 20 sekunder,så driter vi oss rett og slett ut. Jo først, Ivar like bak. Ivar bak tenker: "Lett strekk, her har Jo kontroll. Nå kan jeg brette kartet og se på strekkene mot slutten!" Dessverre bestemmer Jo seg også for å se videre på løypen. Ingen har kontroll og de to løper for langt, og bommer ett minutt. På neste post har de to legstrongsgutta nesten kotakt med tremannsgruppa Kinneberg, Sjøkvist og Ravnan i tet. Dessverre kommer det to større bommer, og plutselig er de tre minutter bak teten, i en kjempestor klynge. I klyngen finner vi også Håkon.

Noen poster senere er spranget opp 2,20, og på langstrekket setter Jo virkelig opp turboen. I gruppa lå også Nalum Olsen, Lund Hansen, Vister, Stenerud, Lund Torkhildsen og Ivar, men ingen er i stand til å følge. Ivar mistet dessvere spruten i beina når han kom sammen med den store klynga, og har ikke noe å løpe med. Jo peiser på og er opp i tetklynga med en gang. Både nalum Olsen og Lund Hansen løper seg opp til tetklynga, mens Ivar blir liggende i gruppa bak, sammen med Vister, Stenerud og Lund Torkhildsen. Farten i denne gruppen er noe lavere en i front, ikke rart med jo som fartsholder foran. I tillegg gjør Ivar flere mindre misser, og taper mye til teten. Også Håkon gjør flere feil på slutten, mens Mats dessverre tapte mye hele veien.

På slutten er det liten tvil hvem som er sterkest.Selv med stygt fall i spurten knuser Jo alt som er av motstand, og løper inn til andre strake Blodslitet-seier. Nummer to blir Anton Sjökvist, og Magne Lund Hansen blir nummer tre. Ivar løper inn til en 8. plass, etter å ha blitt slått i spurten av Martin Vister. Håkon ble nummer 24 og Mats 31. En godkjent Legstrongsdag resultatmessig, selv om prestajonene var noe skuffende. Spesielt Ivar var skuffet etter å ha bommet bort mulighetene for en pallplass midtveis i løpet.

Nå er sesongen mer eller mindre slutt, bare noen få småløp igjen. Neste år blir tre av Legstrongsgutta juniorer, ne vi ser frem til.

TAKK TIL ALLE FOR EN FIN SESONG, SÅ SEES VI NESTE ÅR!

Posted by Ivar

1 kommentar:

O-babes sa...

Grattis Jo :D <3

Bra skrevet Ivar (for vi regner med at det var du som skrev det..)