lørdag 7. november 2009

Whatup?

Fint lite, men det har som alltid skjedd noe.

- Jo mislykkes under Norsdisk Mesterskap i terrengløp, og ble kun nummer 18 og dermed dårligste nordmann. Skal man se på resultatene fra NM tidligere i høst, burde Jo løpt omtrent halvannet minutt raskere. En svart dag altså.
Resultater. 

- Legstrongs har ingen løpere som er nominert til pris på O-gallaen i Stjørdal. Det hadde vi i fjor. Derimot er vi nominert til prisen "Årets O-skribent" på den høyst uinteressante O-Jallaen. Vi i Legstrongs er trolig under gjennomsnittet jalla, og dermed har vi ingen forhåpninger om å vinne.

- Landslagene er tatt ut til neste sesong, og der er kun Jo å finne av våre. Ivar og Håkon, som begge hadde hatt en fair sjans på å komme med, har ikke løpt godt nok til å fjerne enhver tvil om at de burde hatt en plass på laget. Det måtte de nemlig gjort for å bli funnet verdig en plass.

- O-Norge har ett problem. Høstens landslagsuttak burde ha ført til store diskusjoner, men ingen ser ut til å bry seg. Hvorfor skal en løper som har løpt bra både internasjonalt og nasjonalt utelates fra utviklingslaget? Er O-Norge tjent med at klippekortene nå har kommet på juniornivå også? Hvorfor skal en løper som har slått en landslagsløper i 7 av 10 CC-løp, samt i 4 av 5 internasjonale løp + ha tatt 2 individuelle NM-medaljer mot landslagsløperens 0, bli oversett i uttaket, mens landslagsløperen får fornyet tillit?

Tydeligvis er det ingen i O-Norge som bryr seg uansett...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ivar fortjener en plass!

snab sa...

Helt riktig at det burde vært større diskusjon rundt uttaket av landslagsgrupper. Men som kjent er det noe med det at er en først inne så må en løpe fryktelig dårlig for å gå ut igjen. I tillegg kan andre faktorer spille inn, potensial er en godt likt faktor blant trenere, en annen er gode resultater i de løpene som trenerene mener er viktige (les:der gruppeløpere gjør det bra). Uansett så er det viktig å huske det at det ikke er nå det er viktig å være best (les:på landslaget), det er til våren og sommeren det gjelder. Er man best da så får en forhåpentligvis prøvd landslagstrøya, og da er det enda bedre..

Morten sa...

Jeg synes jr-landslagsuttaket i år viser at det er umulig å løpe seg ut når man først har kommet seg inn på laget. Det er synd. Hva må egentlig til for at en løper ikke får fornyet tillit? Må løperen legge opp? Greit nok at løperen fortsatt har potensialet i seg, men fortjener ikke de som presterer mye bedre plassen like mye, om ikke mer?