lørdag 20. september 2008

Suksess under NM-Sprint og Juniorstafett!

Forrige helg var samtlige Legstrongsere i Larvik for å løpe årets siste NM-øvelser. Lørdagens sprint ble inledet med sprintkvalikk. Kvalikken gikk mest i områder med park og mye stier i skogen, noe som passet oss veldig bra. Jo ble nummer to i heatet sitt, 24 sekunder bak Mathias Bjugan, og 3 sekunder foran Ivar på tredjeplass. Begge to gjennomførte solide og trygge løp, og gikk videre og skaffet seg sene starttider i finalen uten problemer. Mats er som kjent ingen sprinter, og hadde ingen god dag. Han endte på 12. plass i heatet, 2.21 bak Vegard Danielsen, og kom 23 sekunder bak siste finaleplass.

Mellom kvalikken og finalen var det publikumsløp. Håkon viste styrke og vant H15-16 12 sekunder foran Sindre Godanger, og slo Hovedløpssprint-vinner Simen Olafsen med over førti sekunder. De løp samme løype som heatet til Mats, og Håkons tid ville sikret finaleplass uten problemer.

I finalen startet både Ivar og Jo blant de siste 8, og alt lå til rette for gode prestasjoner. Ivar løp nærmest prikkfritt frem til runding, men hadde ikke benene, og kom tidlig i bakleksa. En større veivalgsmiss på sisterunden ødela for en hederlig plassering og det endte med 14. plass. Jo åpnet bra og passerte arena i tet. Også Jo gjorde ett dårlig veivalg etter publikumspost og tapte litt på det. Selv ikke med en fantastisk avslutning kunne Jo ta inn det tapte, og an spurtet over målstreken som andremann, 6 sekunder bak Sondre Gullord. Mot slutten kom Mathias Bjugan og vant en overlegen seier, 23 sekunder foran Gullord, 29 sekunder foran Jo, og 1.32 foran Ivar.

På søndag var det stafett og Jo og Ivar løp på Frols 1. lag sammen med Ulf. Samme lag som under senior-NM, og favorittstempelet var ikke til å unngå! Jo tok det for en gangs skyld kontrollert ut fra start, og var ikke først på startpost. Det så ut til å funke bra, for han hadde kontroll i front hele veien og paserte såvel meldepost og arena i tet. Og Jo løp bra på sisterunden også, og vekslet først for andre gang på rad under Junior-NM stafetten (2 down, 3 to go?). Det viktigste var liekvel at han hadde hektet av flere av de antatt sterkeste utfordrerne. Lillomarka hadde tapt en evighet, Raumar 1 var hektet av og NTNUI hadde tapt ett halvt minutt.

Ivar løp en safe etappe, men gjorde enkelte feil helt i begynnelsen, deriblant 40 sekunder bom på første post. Avslutningen i Bøkeskogen var derimot veldig bra, og inn mot veksling var det bare Raumar 2 og Kongsberg igjen i rygg. NTNUI hadde tapt, og lå nesten 3 minutter bak. Ivar hadde tredje beste etappetid, slått med 59 sekunder av Gaute Hallan Steiwer og 19 sekunder av Brage Ekroll Jahren.

Ankermann Ulf bommet i starten og slapp NTNUI opp i rygg, men avsluttet sterkt og sikret gullet med 33 sekunders margin! Første NM-gull for Ivar, andre for Jo! Dette var gøy, men det skal sies at det ikke når helt opp til NM-sølvet fra seniorstafetten.

Mats løp også 2. etappe, for Halden 1. Han gikk ut som nummer 24 og leverte en solid etappe. Med ellevte beste etappetid løp han laget opp 4 plasser. Dette var kanskje det beste Mats har levert nasjonalt i år, og en skikkelig opptur. Han tapte 1.16 til Ivar, og endte som nummer tre i den interne Legstrongs-duellen på 2. etappe. Laget endte tilslutt som nummer 15 etter en ok etappe av ankermann Christian Schive.

Håkon løp også 2. etappe, mellom Knut Valen og sin eldre bror Morten. Knut Valen løp en god førsteetappe og sendte Håkon ut som nummer 9. Håkon løp ett brukbart løp, men gjorde noen mindre feil. Med syvende beste etappetid løp han laget opp på sjetteplass, og Morten gikk ut med medaljesjanser. Dessverre har Morten slitt med skader, noe som ødela løpet hans. Derfor endte Varegg på en litt skuffende 11. plass.

NM-gull i juniorstafett avsluttet ett godt NM-år for oss!